Glasgow

Cel mai mare oras al Scotiei, deseori evocat drept unul dintre cele mai prietenoase de pe pamant, Glasgow si-a dobandit recunoasterea internationala pentru energia sa, pentru pasiunea pe care o degaja, pentru umor si pentru bogatul sau tezaur cultural.

Oferind intrare libera, rafinata galerie de arta si muzeul Kelvingrove, Galeria artei moderne, de ultima generatie, precum si celebrul muzeu Riverside, sunt lacase de nivel mondial, in timp ce mostenirea arhitecturala a orasului Glasgow cuprinde o paleta deosebita, de la splendoarea medievala si victoriana la geniul Art Nouveau al lui Charles Rennie Mackintosh, creator al unor numeroase capodopere contemporane.

Perfecta poarta de intrare in ametitorul decor scotian, Glasgow se poate declara, totodata, mandru de a fi un ardent fief al fotbalului. Gazda a UEFA EURO 2020, Hampden Park a fost, timp de mai multe decenii, cel mai mare stadion al lumii, la fel ca si loc de disputare a finalelor Cupei Campionilor Europeni din 1960, 1976 si 2002, fiind, in acelasi timp, si casa a faimosului “Hampden Roar”.
 

Hampden Park
CAPACITATE: 51.000 de locuri

MECIURI:
15 iunie: meci din cadrul Grupei D
19 iunie: meci din cadrul Grupei D
23 iunie: meci din cadrul Grupei D
30 iunie: optime de finala