Anunt de ultima ora in privinta accesului pe National Arena! "Am putea avea 50% din capacitate la Euro!" Ce spune Ministrul Sportului

09 Mai 2021

Ministrul Tineretului si Sportului, Eduard Novak, a confirmat posibilitatea ca numarul spectatorilor pe stadioane la Euro 2020 sa creasca pana la 50%,


	Anunt de ultima ora in privinta accesului pe National Arena! "Am putea avea 50% din capacitate la Euro!" Ce spune Ministrul Sportului

Demnitarul a mentionat insa ca pentru acest lucru trebuie gasita varianta care sa asigure protectia necesara celor prezenti.

"Eu cred ca am avea si o sansa sa crestem pana la 50% numarul spectatorilor - deocamdata, avem 25%. Toti suntem optimisti. Acum, sa gasim niste formule - ori vaccin, ori testat - care sa ne dea si siguranta, dar sa ne bucuram si de sport", a spus Novak.

El si-a exprimat speranta ca dupa 1 iunie spectatorii vor putea reveni pe stadioane, mentionand ca toata lumea isi doreste acest lucru.

Pe de alta parte, ministrul Tineretului si Sportului s-a aratat rezervat in ceea ce priveste propunerea vicepremierului Dan Barna ca finala Cupei Romaniei sa fie un test la care accesul publicului pe stadion sa fie permis unui numar limitat de persoane vaccinate.

"Eu vad ca toti din Guvern isi doresc cat de repede sa revenim la normalitate, insa faptul ca domnul Barna doreste ca pe 12 mai sa avem deja public pe stadion este cam greu, deoarece sunt multe lucruri administrative de facut pana atunci. Trebuie sa elaboram un ordin de ministru - un ordin comun intre Ministerul Sportului si Ministerul Sanatatii. Timpul este foarte scurt si nu cred ca este un lucru viabil, ba, mai mult de atat, noi ne-am straduit cumva sa adaptam o strategie de a intra, a spectatorilor, in baza unui formular elaborat de catre UEFA, ce va aplicat la Euro 2020 si cred ca acela va fi proiectul pilot', a mai spus Eduard Novak.


Stiri Similare

Modifică setările cookies