Cum raspunde Barcelona amenintarilor facute de UEFA: "E inacceptabil!" Ce sanctiuni poate suferi clubul catalan din cauza Super Ligii

08 Mai 2021

FC Barcelona a reactionat dupa ce UEFA a anuntat ca va sanctiona echipele ramase in Super Liga.


	Cum raspunde Barcelona amenintarilor facute de UEFA: "E inacceptabil!" Ce sanctiuni poate suferi clubul catalan din cauza Super Ligii

9 din cele 12 cluburi fondatoare (Liverpool, Arsenal, Chelsea, Manchester United, Manchester City, Tottenham, Atletico Madrid, AC Milan si Inter Milano) au iesit din Super Liga Europeana si UEFA a declarat ca celelalte echipe ramase (Barcelona, Juventus si Real Madrid) vor fi sanctionate pentru crearea acestei competitii.

Barcelona crede ca acest anunt facut de UEFA este "inacceptabil" si doreste respect din partea forului international, potrivit Mundo Deportivo.

Clubul catalan doreste sa lanseze un comunicat prin care sa isi arate dorinta de a continua Super Liga Europeana si prin care va sustine ca UEFA insulta cluburile.

„FC Barcelona cere respect maxim si impartaseste analizele facute de cluburile mari ale Europei, care, mai ales in actuala situatie socio-economica, sustin ca sunt necesare reforme structurale pentru sustenabilitate in lumea fotbalului.

Decizia de a face parte din Superliga a fost facuta cu convingerea ca o retragere din aceasta initiativa, ca si club fondator, ar fi o greseala istorica”, au notat catalanii in comunicatul pe care il vor publica in urmatoarele ore, conform publicatiei spaniole.

De asemenea, echipele care s-au retras din Super Liga Europeana vor fi si ele pedepsite. UEFA le-a obligat sa doneze 15 milioane de euro pentru proiectele de copii si juniori din Europa.


Stiri Similare

Modifică setările cookies