Capitala, gata de Campionatul European! Toate detaliile despre primele nationale sosite in Bucuresti 

08 Iunie 2021

Campionatul European incepe pe 11 iunie si se vede in direct pe PRO TV. 

Prima echipa care a aterizat la Bucuresti este cea a Macedoniei de Nord. Jucatorii au fost luati direct de pe pista, cu autocarul oficial si alte sase masini pregatite pentru staff-ul echipei. Delegatia de aproximativ 50 de persoane a venit cu un avion al companiei nationale aeriene croate, inchiriat. Documentele au fost verificate in regim de urgenta, chiar pe platforma Aeroportului Baneasa.

Acolo se efectueaza de fapt si controlul de frontiera, controlul vamal. In ceea ce priveste verificarile care s-au facut de catre institutiile statului, ma refer aici la frontiera, la vama, acestia au avut proceduri speciale, au trebuit sa poarte cu totii masca. 

Macedonenii au plecat direct la hotel, escortati de Politie si Jandarmerie. Vor sta in apropierea arenei pe care se vor antrena: noul stadion al Stelei, din Ghencea. Cu putin timp in urma, a ajuns la Bucuresti si echipa Ucrainei, tot cu o cursa privata. 

80 de persoane fac parte din staff-ul deplasat capitala Romaniei. Fotbalistii lui Shevchenko au scapat cu un drum relativ scurt, pana la hotel: au cantonamentul chiar in zona de nord si se vor antrena la Voluntari. 

Cele doua loturi au venit inclusiv cu bucatari, care vor gati alaturi de romanii din hoteluri. Primele zile sunt si de acomodare: Ucraina, de exemplu, a ales o unitate de cazare plina cu spatii verzi si terase. 

Nationala condusa de fosta glorie Shevchenko nu are insa parte de liniste. Moscova s-a inflamat, odata cu dezvaluirea echipamentului pe care fotbalistii il vor purta la Bucuresti. Pe tricou se disting granitele tarii, extinse, insa:  au fost incluse Crimeea, anexata de Rusia acum 7 ani, dar si regiunile Lugansk si Donetk, aflate sub controlul separatistilor rusi. 

De asemenea, apar doua sloganuri: "Glorie Ucrainei!" si "Glorie eroilor!", parte dintr-un cantec care a marcat miscarea populara din 2014, in urma careia a fost inlaturat presedintele de atunci, Viktor Ianukovici.  

Altfel, cea de-a treia nationala care ajunge la Bucuresti, Austria, are sosirea programata vineri seara. Joaca in primul meci din Romania, cel de duminica, dar jucatorii nu vor sta in cantonament in tara noastra. 

Suporterii celor trei echipe sunt asteptati deja la terasele din Centrul Vechi. Fetele care trebuie sa ii ademeneasca la masa, fac eforturi sa invete macar cateva cuvinte in limbile lor.

Dincolo de cuvinte, invitatia va fi foarte clara: localurile vor fi impanzite de televizoare, date pe PRO TV si PRO X, acolo unde sunt transmise toate meciurile de la acest Campionat European.

"Vom avea televizoare peste tot pe terasa astfel incat clientii nostri sa poata urmari meciurile de la masa", a spus administratorul unui pub.

"Am instalat televizoarele la terasa pentru suporteri. Avem si gradina in spate si vom instala si un videoproiector", a adaugat un alt administrator. 

UEFA le recomanda celor care vin la Bucuresti sa se aventureze si dincolo de centrul vechi. Exista o lista oficiala a celor mai interesante locuri din Capitala: Ateneul, Muzeul National de Istorie, Gradina Botanica ori libraria Carturesti-Carusel, de pe Lipscani. 

Dincolo de vizitarea orasului organizatorii de la UEFA le recomanda fanilor straini care vin la Bucuresti sa incerce neaparat produsele de patiserie romanesti cum ar fi covrigul sau placinta dobrogeana. 


Stiri Similare

Modifică setările cookies