Grupa Mortii: Franta, Germania si Portugalia! Selectionerul Portugaliei este SINCER legat de sansele echipei: "Germania si Franta sunt favorite!"

30 Noiembrie 2019

Fernando Santos, selectionerul Portugaliei, a vorbit despre tragerea la sorti pentru EURO 2020. 


	Grupa Mortii: Franta, Germania si Portugalia! Selectionerul Portugaliei este SINCER legat de sansele echipei: "Germania si Franta sunt favorite!"

Intrebat daca este grupa mortii, Santos a dat dovada de un oarecare umor: “Nu, nu este. Moartea e ceva cu totul diferit. Intr-adevar, este o grupa dificila si, teoretic, mai grea decat celelalte, pentru ca are in componenta doua campioane mondiale si una europeana, ceea ce spune mult. In plus, aliniaza la start mari jucatori, iar echipa mea este, la randul ei, una mare”.

Intrebarii daca, apriori, ar fi ales sa aiba in grupa Franta si Germania, Santos a raspuns cu sinceritate: “Clar, nu. In acelasi timp, intreband Franta daca isi doreste sa joace impotriva Portugaliei si Germaniei, raspunsul ar fi fost acelasi: nu. Asta dovedeste faptul ca avem o grupa foarte dificila. Trebuie, totodata, sa asteptam pentru a vedea cine va fi al treilea adversar. Ar putea fi Islanda, contra careia am juca primul meci la EURO. Ar fi o repetare a infruntarii de la EURO 2016, cand primul joc l-am disputat tot contra Islandei. Si ne-a fost tare, tare greu. La urma urmei, avem de-a face cu o grupa de patru, nu de trei. Sigur ca Germania si Franta sunt favoritele si se gandesc la calificare, dar la fel ne gandim si noi. Si vom mai avea si a patra echipa in grupa”.

Pe de alta parte, portughezii vor intalni din nou Franta (reeditarea finalei EURO 2016), dar Santos nu omite faptul ca “nu am mai jucat de ceva vreme impotriva Germaniei. La carma Greciei i-am intalnit in sferturile de finala ale unui EURO si sper ca acum rezultatul sa fie diferit (n.n. la EURO 2012, nemtii s-au impus cu 4-2). Contra Germaniei, nu a Frantei, desigur. Acum, va trebui sa muncim bine, sa ne concentram in totalitate, sa acordam o atentie speciala logisticii, a tuturor detaliilor legate de deplasari si, mai ales, sa vedem cine va fi a patra echipa din grupa. Oricum, ne vom pregati foarte bine pentru EURO si-l vom aborda cu o determinare totala, hotarati sa ne aparam titlul. Stim ca doar o data Spania a izbutit sa-si apere titlul, ne va fi foarte greu sa repetam performanta, dar vom fi acolo si vom lupta pana la capat”.


Stiri Similare