A fost lansata mingea OFICIALA UEFA Euro 2020! Vezi aici cum va arata

06 Noiembrie 2019

Diversitatea UEFA EURO 2020 este sursa de inspiratie ce a stat in spatele crearii mingii oficiale adidas “Uniforia”, care va fi folosita la turneul final din vara anului viitor.


	A fost lansata mingea OFICIALA UEFA Euro 2020! Vezi aici cum va arata

adidas a lansat mingea oficiala de joc a UEFA EURO 2020. Fiind numita dupa unitatea si euforia pe care o competitie de top la nivelul echipelor nationale poate sa le genereze, mingea Uniforia este astfel conceputa, incat sa celebreze unitatea pe care turneul final de anul viitor o va inspira pe intreg continentul.

Pentru a marca cea de-a 60-a aniversare a UEFA EURO, turneul final din vara anului viitor se va disputa in 12 tari europene, noul format al competitiei reprezentand o sursa de inspiratie pentru mingea oficiala de joc.

Design-ul Uniforia cuprinde notiunea podurilor ce se intrepatrund, disparitia granitelor dintre tari si diversitatea care va insoti turneul final, totul prin intermediul unei combinatii unice intre arta si fotbal. Aceste elemente au reprezentat punctul de plecare al procesului de realizare a design-ului, care a demarat in 2018.

"Intotdeauna cand concepem design-ul unei mingi oficiale, ne straduim sa reliefam cultura, sa scoatem in evidenta spiritul strazii pe care-l putem etala cu mandrie pe stadion", a declarat Anika Marie Kennaugh, product designer al adidas.

"Ceea ce am observat in orasele noastre – de fapt, in toate orasele noastre cheie – este necesitatea de a fi impreuna si de a ne uni in vederea realizarii schimbarii. Fiind unul dintre cele mai mari si mai importante evenimente sportive al lumii, UEFA EURO 2020 reprezinta o mare oportunitate de a etala cu mandrie puterea unitatii si de a celebra sportul ca un unificator al popoarelor, ideilor si creativitatii".

Design-ul Uniforia e caracterizat de indraznete linii negre care strabat mingea in originalul stil al miscarii pensulei. Acestea simbolizeaza disparitia frontierelor si traversarea granitelor, reliefand noul format transcontinental al competitiei. Liniile se intersecteaza cu fascicule de culori deschise si stralucitoare, reprezentand diversitatea turneului final si aducerea laolalta a diverselor si diferitelor culturi.

"Cu ocazia acestui turneu final revolutionar, adidas va sarbatori fotbalul si sportul, evenimente care pot aduce impreuna intreaga lume", a declarat Florian Alt, vicepresedintele brand marketing al adidas.

"Fotbalul este pentru toata lumea, indiferent cine esti, de unde vii sau de suprafata pe care joci, pentru ca, atunci cand jucam, fotbalul ne uneste pe toti. Uniforia, fiind doar un simbol, este, de fapt, un simbol in jurul caruia putem, si ar trebui, sa ne unim".

UEFA EURO 2020 va avea lovitura de start la Roma, pe 12 iunie, urmand sa ajunga la apogeu o luna mai tarziu, finala fiind programata pe stadionul Wembley din Londra.

Meciurile vor avea loc in 12 orase de pe intreg cuprinsul Europei: Amsterdam, Baku, Bilbao, Bucuresti, Budapesta, Copenhaga, Dublin, Glasgow, Londra, München, Roma si Sankt Petersburg.


Stiri Similare