Peste 37.000 de aplicatii primite pentru programul de voluntariat UEFA EURO 2020

21 Februarie 2020

Programul, destinat voluntarilor pentru turneul final din acest an, a consemnat cel mai mare număr de solicitări primite vreodată pentru un UEFA EURO.


	Peste 37.000 de aplicatii primite pentru programul de voluntariat UEFA EURO 2020

În condițiile în care 88% dintre aplicanți sunt cetățeni ai celor 12 țări-gazdă, competiția va avea asigurată, astfel, un puternic element local.

UEFA EURO 2020 va fi cea mai diversificată ediție a turneului final din întreaga sa istorie. Găzduit de 12 orașe europene, pentru a celebra cea de-a 60-a aniversare a Campionatului European UEFA, asta va însemna, totodată, că cei 12.000 de voluntari, care vor sprijini buna derulare a evenimentului, vor fi distribuiți pe întreg continentul.

Campania de recrutare, din cadrul programului de voluntariat UEFA EURO 2020, s-a încheiat, în mod oficial, la sfârșitul lui ianuarie 2020, asociațiile naționale ale celor 12 țări-gazdă sprijinind din plin procesul de conștientizare a cetățenilor europeni prin intermediul unei varietăți de campanii promoționale.

Mai mult de 37.000 de persoane din 159 de țări au trimis solicitări pentru a deveni voluntari în cele 12 orașe-gazdă. Este cel mai mare număr de aplicații primite vreodată în perspectiva unui turneu final de EURO. 88% dintre acestea au fost trimise de locuitori ai respectivelor țări-gazdă, ceea ce înseamnă că voluntarii vor aduce cu sine inestimabile cunoștințe despre orașele în cauză, fiind, totodată, veritabili ambasadori pentru suporteri de-a lungul întregului turneu final.

“Există o bogată tradiție în ceea ce privește voluntariatul la toate evenimentele sportive majore. Evident, UEFA EURO nu a reprezentat niciodată o excepție. De aceea, toți cei care vor fi aleși vor avea oportunitatea de a trăi, în această vară, o experiență unică în viață”, a declarat Martin Kallen, CEO al UEFA Events SA.

“Prin intermediul programelor de voluntariat, UEFA și organizatorii locali din fiecare oraș-gazdă oferă localnicilor șansa de a fi parte a unuia dintre cele mai mari evenimente sportive din lume, respectiv, în majoritatea cazurilor, a celui mai mare eveniment fotbalistic organizat vreodată în orașul lor. Astfel, voluntarii au posibilitatea să dobândească însușiri și aptitudini de neprețuit, care le vor fi de mare ajutor în activitatea lor profesională ulterioară, dar și să cimenteze relații de prietenie durabile cu oameni de pe întreg continentul european”.

Peste 60% dintre aplicanți au vârste de până la 25 de ani, rolul de voluntar oferindu-le, prin participarea la unul dintre cele mai mari evenimente sportive din lume, o excelentă oportunitate de a dobândi o experiență de prim rang. Un total de 41% dintre aplicații au venit din partea femeilor.


În perspectiva UEFA EURO 2016, ce a avut loc în Franța, au fost înregistrate 22.000 de înscrieri din partea oamenilor dornici să devină voluntari, 36% dintre acestea fiind depuse de femei.

Acum, cei 12.000 de voluntari selecționați pentru UEFA EURO 2020 vor primi mai multe informații referitoare la însărcinările lor specifice. O platformă specială de e-learning va fi disponibilă la începutul lunii martie 2020, module online urmând să reprezinte un ajutor oferit voluntarilor în vederea pregătirii lor în perspectiva sarcinilor care-i vor aștepta.

După încheierea turneului final, voluntarii vor avea ocazia să folosească amplele cunoștințe și expertiza dobândite, în vederea sprijinirii demersului de creare a unei îndelungate moșteniri atât în cadrul fotbalului, cât și în afara acestuia.

Cei care vor rata oportunitatea de a fi parte a programului de voluntariat UEFA EURO 2020 ar trebui să știe că toate cele 12 orașe-gazdă vor lansa propriile inițiative, având drept grup-țintă voluntarii.

 
UEFA EURO 2020 se va desfășura în următoarele orașe: Amsterdam, Baku, Bilbao, București, Budapesta, Copenhaga, Dublin, Glasgow, Londra, München, Roma și Sankt Petersburg.


Stiri Similare