Petitie impotriva Super Ligii! Propunerea unui fost mare fotbalist dupa scandalul provocat de proiectul care i-a infuriat pe fani si pe cei de la UEFA

18 Mai 2021

Proiectul Super Ligii continua sa produca ecouri. 


	Petitie impotriva Super Ligii! Propunerea unui fost mare fotbalist dupa scandalul provocat de proiectul care i-a infuriat pe fani si pe cei de la UEFA

Gary Lineker, fostul atacant vedeta al selectionatei Angliei, a lansat o petitie impotriva Super Ligii si a altor eventuale proiecte disidente in fotbalul european, anunta presa britanica.

Obiectivul fostului golgheter al lui Tottenham este de a obtine o dezbatere in Parlamentul britanic, in scopul de a se vota o lege impotriva unor proiecte precum Super Liga. Initiativa lui Gary Lineker, sustinuta de alti doi fosti internationali englezi, Gary Neville si Jamie Carragher, a strans deja peste 20.000 de semnaturi.

"Simt de mai mult timp ca minunatul nostru joc are nevoie de un regulator independent. Si, dupa ceea ce s-a petrecut in ultimele saptamani, este nevoie mai mult ca niciodata sa ne putem intrebari in privinta acestui subiect", a explicat fostul atacant, in prezent consultant pentru postul BBC, indemnandu-i pe fani sa semneze petitia sa online.

Sase cluburi engleze, Chelsea, Liverpool, Manchester City, Arsenal, Manchester United si Tottenham, s-au numarat printre initiatoarele Super Ligii europene, dar si-au anuntat ulterior retragerea din acest proiect, in urma presiunilor venite din partea guvernului britanic, suporterilor si oficialilor UEFA, dar si a celorlalte cluburi din Premier League.

AGERPRES


Stiri Similare

Modifică setările cookies