Record: 19,3 milioane cereri de bilete pentru EURO 2020

17 Iulie 2019

Inaintea termenului-limita de 12 iulie 2019, fanii au aplicat pentru un numar fara precedent de bilete la UEFA EURO 2020, 19,3 milioane, un nou record al competitiei.


	Record: 19,3 milioane cereri de bilete pentru EURO 2020
 
 • UEFA EURO 2020 va fi cel mai mare EURO organizat vreodata, trei milioane de bilete aflandu-se la dispozitie in cele 12 orase-gazda.
 • 1,5 milioane de bilete au fost scoase la vanzare in perioada 12 iunie – 12 iulie 2019.
 • Au fost primite solicitari pentru 19,3 milioane de bilete, insemnand aproape dublul nivelului solicitarilor inregistrat in faza de vanzare echivalenta a UEFA EURO 2016.


UEFA a primit un numar uimitor de 19,3 milioane de solicitari de bilete in timpul primei faze de vanzare pentru UEFA EURO 2020, reusind astfel sa doboare recordul de 11 milioane de solicitari, stabilit cu ocazia fazei similare premergatoare UEFA EURO 2016.
 

Platiti la timp si nu veti regreta!


Tinand cont de solicitarea de bilete la un nivel atat de ridicat, UEFA ii indeamna pe suporterii care vor avea succes la loteria biletelor sa faca toate eforturile posibile pentru a achita la timp contravaloarea biletelor acontate, asigurandu-se ca, astfel, vor trai evenimentul pe viu, cu adevarat, conform sloganului “LIVE IT. FOR REAL”.

Fanii care nu vor izbuti sa plateasca biletele in timpul perioadei decise vor rata ocazia de a fi parte a celui mai mare EURO organizat vreodata, in conditiile in care cat se poate de limitate vor fi viitoarele oportunitati dedicate publicului general de a achizitiona bilete de intrare la meciuri.
 

Tot ceea ce trebuie sa stiti

 

 • Un ametitor cuantum de 1,9 milioane de bilete a fost solicitat pentru finala competitiei, ce va avea loc, pe stadionul “Wembley” din Londra, in ziua de 12 iulie 2020, numarul de bilete pentru care s-a aplicat reprezentand de 22 de ori capacitatea stadionului. Catusi de putin surprinzator, finala a generat cel mai mare interes dintre toate cele 51 de partide din cadrul UEFA EURO 2020.
 • Aproximativ 50% din numarul biletelor pentru finala (in jur de 43.500) au fost disponibile in cadrul acestei prime perioade de vanzare, fapt care inseamna ca UEFA a primit vreo 44 de solicitari pentru fiecare bilet disponibil.
 • Nivelul cererii de bilete pentru finala in aceasta prima faza a fost dublu comparativ cu cel pentru finala UEFA EURO 2016, disputata pe “Stade de France” din Paris.
 • Mai mult de 540.000 de solicitari – adica de opt ori capacitatea stadionului – au fost primite pentru meciul de deschidere al UEFA EURO 2020, programat pe “Stadio Olimpico” din Roma, pe 12 iunie 2020.
 • Dupa semifinale si finala, cel mai mare nivel de solicitari de bilete a fost inregistrat pentru jocurile din faza grupelor de la München si Amsterdam.
 • n medie, fiecare suporter a aplicat pentru 14 bilete la meciuri care vor avea loc in minimum doua orase. Este dovada modului in care publicul a imbratisat acest unic format al turneului final, prevazand meciuri ce se vor disputa in 12 orase europene.
 • Aplicatii au fost primite din 213 tari, fapt care arata cat se poate de clar dimensiunea globala a UEFA EURO 2020.
 • Cel mai mare numar de cereri de bilete in cadrul publicului local a fost inregistrat la Sankt Petersburg, aproximativ 81% dintre solicitari venind din Rusia.
 • Exceptand tarile-gazda, un mare numar de solicitari de bilete a venit din partea suporterilor din tarile vecine, incluzind Polonia, Franta si Austria.

 

Ce va urma?


Biletele pentru toate meciurile vor fi alocate prin tragere la sorti, una aleatorie si corecta, programata la finele lui iulie 2019. Fanii vor fi informati cu privire la deznodamantul solicitarii lor cel tarziu la mijlocul lui august 2019.
 

Fiti atenti la Inbox!


Suporterii, ale caror solicitari vor fi incununate de succes, vor fi notificati prin e-mail si invitati sa achite contravaloarea biletelor in timpul unei perioade ce va fi specificata (aproximativ 10 zile).
Cand se va derula urmatoarea faza de vanzare?

Urmatoarea oportunitate de a aplica pentru bilete va fi in decembrie 2019, dupa tragerea la sorti a turneului final. Oricum, pentru a fi eligibili in vederea depunerii de solicitari, fanii vor trebui sa indeplineasca anumite criterii specifice, acestea fiind definite de asociatiile nationale implicate.
 

“Fans First”


In cazul ca aplicantii, ale caror solicitari au fost incununate de succes, nu vor efectua plata biletelor pana la termenul-limita ce va fi stabilit, biletele acestora se vor intoarce la vanzare. Fanii, care nu vor avea succes cu ocazia primei faze de vanzare, vor fi primii notificati cu privire la oportunitatea de a achizitiona bilete prin intermediul programului UEFA “Fans First” (“Mai intai, fanii”).
 

Pachetele oficiale de tip Hospitality


Pachetele de tip Hospitality sunt, la randu-le, disponibile pentru toate stadioanele din cadrul UEFA EURO 2020. In acest sens accesati euro2020.com/hospitality pentru a aplica acum.
 


Stiri Similare