Suporterii, inainte de orice! Ce pregateste UEFA pentru Euro 2020

30 Noiembrie 2019

Un turneu al fanilor: asta promite mai mult ca oricand sa fie Europeanul de anul viitor!


	Suporterii, inainte de orice! Ce pregateste UEFA pentru Euro 2020

De la bun inceput, adica din momentul cand acest urias si unic proiect – UEFA EURO 2020 in 12 orase din 12 tari – a fost demarat, UEFA a clamat cu fermitate si cu consecventa: turneul final din vara anului viitor este pentru suporteri, canalizarea tuturor eforturilor avand o singura directie, aceea de a servii fanii, de veni in intampinarea dorintelor lor. Sau, daca vreti, de a aduce aceasta competitie, aflata la ceas aniversar, mai aproape de suporteri decat a fost vreodata.

Poate parea inedit, dar, de fapt, ne referim la o normalitate atunci cand aducem in discutie faptul ca si inovatia in domeniul tehnologiei, in general, al digitalizarii in particular, face parte din demersul UEFA de a aduce EURO mai aproape de fani.

Aplicatie speciala si card de calatorie

 

Martin Kallen, CEO al UEFA Events SA, intra in detalii, atunci cand spune ca “in vederea EURO 2020, lansam o noua experienta, condusa de suporteri. Combinand perceptia fanilor si ultimele inovatii din domeniul tehnologiei digitale, punctul central al actiunii noastre este de a oferi fiecarui iubitor al fotbalului o experienta personalizata. Aceasta incepe cu implementarea ticketingului digital pentru anumite grupuri-tinta la fiecare meci. Biletul de joc, de tip digital, va fi completat de o ampla paleta de servicii digitale, toate avand drept scop venirea in sprijinul fanilor, astfel incat acestia sa-si foloseasca in cel mai optim mod timpul, fie ca este vorba despre vizionarea meciului, organizarea calatoriei si a cazarii sau, pur si simplu, centralizarea informatiilor despre ceea ce fiecare oras-gazda are de oferit”.
Este clar ca acest UEFA EURO 2020 – care va incepe la Roma, pe 12 iunie, si se va incheia la Londra fix o luna mai tarziu – vrea sa reprezinte un pionierat si in ceea ce inseamna dramuirea timpului datorita ultimelor cuceriri in tehnologie digitala. inaintea si in timpul intrecerii, la dispozitia tuturor suporterilor se va afla o aplicatie, care, de exemplu, va emite un asa-numit card de calatorie, tinandu-se cont de faptul ca, in aproape toate orasele-gazda, posesorii de bilete de intrare la jocuri se vor bucura de transport public gratuit in zilele de meci.

“Este un demers de o mare complexitate, fara precedent, drept care ne exprimam aprecierea fata de sprijinul pe care l-am primit din partea oraselor-gazda, pentru ca acest proiect sa devina realitate. Mai mult decat atat, vorbim despre un element crucial in incurajarea suporterilor de a folosi serviciile transportului in comun
”, a mai specificat Martin Kallen. Ar fi un castig care, coroborand cu alte proiecte special ale UEFA, despre care am vorbit cu o alta ocazie, folosirea cat mai mult a transportului in comun ar fi un real castig si pentru mediul ambient, reducandu-se substantial emisiile de carbon, aspect caruia UEFA si anumite organizatii ii acorda o atentie speciala.

90 de minute si dincolo de ele

 

Numai ca, in viziunea UEFA, parteneriatul cu orasele-gazda porneste de la premise ca experienta spectatorilor nu se reduce si nu trebuie sa se reduca la cele 90 de minute ale unui meci. Fotbalul si UEFA EURO 2020 sunt un festival, fiecare dintre cele 12 orase-gazda aducand propria savoare si oferind, la a 60-a aniversare a Europeanului de fotbal, cate ceva fiecaruia, satisfacand toate gusturile si preferintele.

Evident, UEFA EURO 2020 este fotbal, dar, de fapt, el este conceput ca fiind mai mult, mult mai mult decat doar fotbal. Fan zones pentru detinatorii de bilete, dar si pentru cei care nu vor fi fericitii posesori ai acestora (in Bucuresti, acest fan zone se va afla amplasat in Piata Constitutiei, deschis zilnic intre 12 iunie si 12 iulie 2020), conceptul ultimului kilometru pana la stadion si multe altele sunt astfel concepute incat sa creeze o atmosfera unica cu ocazia unui EURO unic, un festival in adevaratul inteles al cuvantului.

Unicitate conferita si de aplicatia care va oferi nu numai gratuitate pe transportul public, ci si informatii de toate felurile despre fiecare oras in parte, despre tot ceea ce au de oferit cele 12 citadele, insemnand si programul complet al evenimentelor si locatiile acestora, harti interactive, care vor permite suporterilor sa ajunga la punctele de intalnire, ghidurile oraselor si stadioanelor, scoruri si clasamente in timp real si multe altele.

Este clar ca am patruns intr-o noua era. Iar unicul EURO 2020 este si un deschizator de drumuri pentru ceea ce va urma la competitiile UEFA. Totul, pentru spectator, pentru oameni in general.


Stiri Similare