Tragerea la sorti a grupelor Euro 2020: cum vor fi impartite echipele, unde ar putea fi Romania, cum va arata turneul final

29 Octombrie 2019

Ceremonia tragerii la sorti a grupelor UEFA Euro 2020 are loc la Bucuresti, pe 30 noiembrie.


	Tragerea la sorti a grupelor Euro 2020: cum vor fi impartite echipele, unde ar putea fi Romania, cum va arata turneul final

Cand si unde se desfasoara?

Tragerea la sorti pentru grupele UEFA EURO 2020 are loc la ROMEXPO, in Bucuresti, sambata, 30 noiembrie, la ora 19:00. Va fi transmisa in direct de PRO TV si pe www.sport.ro!

Ce echipe vor fi in urne?

Tragerea la sorti le va implica pe cele doua echipe calificate direct din fiecare grupa preliminar (nationalele clasate pe primele doua locuri in fiecare grupa) si pe castigatoarele play-off provenite din Nations League. Aceste vor fi decise in Martie 2020, iar in timpul tragerii la sorti vor fi identificate doar drept "Castigatoare play-off" cu numere de la 1 la 4.

Ce echipe s-au calificat deja la Euro?

Belgia
Italia
Polonia
Rusia
Spania
Ucraina

Cum se trage la sorti?

In urma tragerii, cele 24 de echipe vor fi impartite in 6 grupe de cate 4 echipe. Echipele calificate care sunt si organizatoare vor fi imperecheate in cadrul unei grupe. Fiecare tara gazda calificata va avea cel putin doua meciuri pe teren propriu in cadrul unei grupe. Alte informatii sau restrictii vor fi confirmate inaintea ca tragerea la sorti sa aiba loc.

Cum se calculeaza coeficientii?

Ordinea coeficientilor e data de clasamentul general in calificarile europene, determinat in functie de urmatoarele criterii:
a) pozitia finala in grupa
b) puncte
c) golaveraj
d) goluri marcate
e) goluri marcate in deplasare
f) numrul de victorii
g) numaurl de victorii in deplasare
h) un numar mai mic de puncte in clasamentul disciplinar (un cartonas rosu se penalizeaza cu 3 puncte, in timp ce un galben 'valoreaza' un punct)
i) pozitia in clasamentul general UEFA Nations League

Castigatoarele celor 4 meciuri play-off vor intra toate in cea de-a 4-a urna la tragerea la sorti.

De ce stiu unele nationale in ce grupe se afla?

Tarile gazda care se califica sau care s-ar putea califica prin intermediul play-off-ului vor fi plasate automat in urmatoarele grupe, astfel incat sa fie sigure ca vor juca pe teren propriu in cel putin doua jocuri.

Grupa A: Italia, Azerbaidjan
Grupa B: Rusia, Danemarca
Grupa C: Olanda, Romania
Grupa D: Anglia, Scotia
Grupa E: Spania, Irlanda
Grupa F: Germania, Ungaria

Daca ambele nationale gazda imperecheate conform ordinii de mai sus se califica, va exista o tragere la sorti pentru a fi hotarata gazda partidei din intalnirea lor directa. In cazul in care vreuna dintre tarile gazda e implicata in play-off, va mai avea loc o tragere la sorti ulterioara pentru a fi decise gazdele partidelor.

Cum se va desfasura turneul final?

Turneul final al Euro 2020 va fi deschis la Roma pe 12 iunie, de la ora 22:00. Faza grupelor va programa pana la 4 meciuri pe zi si va tine pana pe 24 iunie. Primele doua clasate din fiecare grupa si cele mai bune 4 echipe clasate pe locurile 3 in grupe merg in optimile d efinala. Wembley gazduieste semifinalele si finala turneului.

Cum ajunge Romania la UEFA Euro 2020?

Romania are doua sanse de a se califica la UEFA Euro 2020: fie termina pe locul 2 in grupa de calificare, fie castiga play-off-ul Nations League, in martie 2020. O victorie contra Suediei si cel putin un egal cu Spania, in ultimele doua jocuri ramase, ne feresc de emotii in primavara, cand ar trebui sa mai castigam doua meciuri pentru a fi la UEFA Euro 2020.


Stiri Similare