Turneul final al Euro va fi mutat in 2021 din cauza pandemiei de coronavirus! UEFA a facut anuntul oficial

17 Martie 2020

Comitetul Executiv UEFA a decis azi, 17 martie 2020, să amâne cu un an (11 iunie – 11 iulie 2021) turneul final al UEFA EURO 2020, programat inițial între 12 iunie și 12 iulie 2020.


	Turneul final al Euro va fi mutat in 2021 din cauza pandemiei de coronavirus! UEFA a facut anuntul oficial

Totodată, jocurile din cadrul play-off-ului (prevăzute să se desfășoare pe 26 și 31 martie a.c.) se vor disputa la începutul lunii iunie a.c., în cadrul perioadei FIFA.

Această decizie a fost luată ca urmare a videoconferințelor președintelui UEFA cu președinții și secretarii generali ai celor 55 de federații naționale afiliate la UEFA și, respectiv, cu reprezentanții Asociației Cluburilor Europene și ai FIFPro Europa.

Totodată, și Copa America va avea loc anul viitor.

Presedintele UEFA, Aleksander Ceferin: "In momente ca acesta comunitatea fotbalului trebuie sa arate solidaritate si responsabilitate, unitate si altruism. Sanatatea fanilor, a staff-urilor si a jucatorilor trebuie sa fie prioritatea noastra principala. In aceasta idee, UEFA a pus pe masa mai multe optiuni astfel incat competitiile de club sa se poata incheia in siguranta. Sunt mandru de raspunsul pe care colegii mei din Europa l-au dat. A fost un spirit real de cooperare, toata lumea a recunoscut ca trebuie sa sacrifice ceva pentru a ajunge la cel mai bun rezultat. Fotbalul e o forta puternica si inaltatoare in societate. Gandul de a celebra un festival pan-european al fotbalului pe stadioane goale, cu fan-zone-uri parasite, cu tot continentul tinut acasa in izolare nu ne aducea nicio bucurie. Nu am putut accepta sa celebram asa cea de-a 60-a aniversare a competitiei"

AICI, link-ul către comunicatul de presă al UEFA.


Stiri Similare