UEFA a decis! Unde se va juca finala EURO, dupa scandalul legat de carantinarea suporterilor

22 Iunie 2021

Pandemia nu s-a terminat, asa ca UEFA si organizatorii englezi au purtat negocieri dure in perspectiva finalei de la Euro.


	UEFA a decis! Unde se va juca finala EURO, dupa scandalul legat de carantinarea suporterilor

Luni au fost inregistrate 10 633 de cazuri noi si cinci decese in Marea Britanie, astfel ca au fost impuse masuri stricte de carantinare pentru persoanele care intra in Regat.

Din acest motiv, UEFA s-a gandit sa mute finala Euro la Roma sau Budapesta, pentru a nu-i obliga sa stea in carantina pe suporterii ce isi doreau sa mearga la finala si pe partenerii invitati de federatia europeana.

Dupa o serie de negocieri cu guvernul condus de Boris Johnson, UEFA a decis ca stadionul finalei sa ramana Wembley, astfel ca meciul ce va decide noua regina a Europei se va disputa pe 11 iulie in Londra. De asemenea, stadionul va gazdui, pe 6 si 7 iulie, ambele semifinale.

"UEFA, Federatia Engleza de Fotbal si guvernul din Anglia cauta, cu succes, solutii pentru gazduirea semifinalelor si a finalei EURO 2020 pe stadionul Wembley si nu se ia in calcul schimbarea locului de disputare a acestor meciuri", se arata intr-un comunicat al UEFA, publicat marti.

Vineri, UEFA a anuntat ca are un plan de urgenta, in cazul in care Regatul Unit nu va suspenda carantinarea suporterilor. Din primele zvonuri, Budapesta ar fi urmat sa gazduiasca semifinalele si finala, daca varianta Wembley ar fi picat.


Stiri Similare

Modifică setările cookies