UEFA ameninta cu masuri severe dupa scandalul Super Ligii! Vor sa inlocuiasca cele doua locuri din Champions League promise

08 Mai 2021

UEFA a anuntat masuri drastice pentru echipele care au decis sa ramana in Super Liga. 


	UEFA ameninta cu masuri severe dupa scandalul Super Ligii! Vor sa inlocuiasca cele doua locuri din Champions League promise

UEFA s-a inteles cu echipele de club ca incepand din anul 2024 echipele care nu reusesc sa se califice direct in grupele Champions League din competitiile interne sa primeasca automat doua bilete.

Totusi, forul european a decis sa schimbe aceasta regula si se ofere in schimb tichete pentru campioanele din tarile care nu aveau acces garantat in grupele Champions League.

Presedintele UEFA, Aleksandr Ceferin a anuntat pe 7 mai ca echipele vor plati pentru incercarea de a cerea Super Liga Europeana, iar cele trei echipe ramase (Real Madrid, Barcelona si Juventus) vor primi o sanctiune drastica.

De asemenea, si celelalte noua echipe (Liverpool, Arsenal, Chelsea, Manchester United, Manchester City, Tottenham, Atletico Madrid, AC Milan si Inter Milano) au fost fost obligate sa plateasca 15 milioane de euro pentru proiectele de copii si juniori din Europa, drept penalizare. 

Iar Real Madrid, Barcelona si Juventus au publicat in acelasi timp un comunicat prin care si-au manifestat nemultumirea fata de aceasta sanctiune. Echipele in cauza considera ca competitia pe care doreau ei sa o creeze avea sa fie mai atragatoare si sa salveze fotbalul, nu sa concureze cu Champions League.


Stiri Similare

Modifică setările cookies