UEFA va planta 600.000 de copaci in cele 12 tari-gazda ale EURO 2020

26 Septembrie 2019

Forul conducator al fotbalului european va investi si in proiecte de energie regenerabila, in vederea compensarii emisiilor de carbon generate de fani si de UEFA in timpul deplasarii spre meciuri


	UEFA va planta 600.000 de copaci in cele 12 tari-gazda ale EURO 2020

Presedintele UEFA, Aleksander Čeferin, a anuntat o importanta investitie, ce va fi realizata cu ocazia turneului final al UEFA EURO 2020 si care este menita sa combata problematica schimbarii climei.

 UEFA va sadi cate 50.000 de copaci in fiecare dintre cele 12 tari-gazda ale EURO, celebrand cea de-a 60-a aniversare a Campionatului European si lasand, astfel, o mostenire durabila a competitiei.

In plus, UEFA va investi, in parteneriat cu organizatia South Pole, in proiecte de energie regenerabila “gold standard”, astfel incat sa compenseze cantitatea estimata de 405.000 tone de carbon, care vor fi produse de suporteri si de staff-ul UEFA ca urmare a deplasarii lor catre meciurile din cadrul turneului final.

Anuntand demararea acestui plan, Aleksander Čeferin a declarat: “UEFA EURO 2020 reprezinta o sarbatoare a fotbalului european, care va avea loc pe intreg continentul. Specificitatea acestui turneu final produce mai multe beneficii, cum ar fi construirea unui numar mai mic de noi stadioane si a unor conexiuni de transport, ca si accesul la un numar mai mare si mai divers de comunitati de-a lungul si de-a latul Europei”.

“Dar acestea au si un pret, caci un numar mai mare de suporteri se va deplasa pentru a-si vedea echipele favorite jucand. UEFA isi asuma responsabilitatea in cel mai serios mod posibil, fiind de la sine inteles ca este datoria noastra sa combatem emisiile de carbon generate de aceasta deplasare. Munca noastra alaturi de organizatia South Pole ne va ajuta sa derulam proiecte de energie regenerabila de tip gold standard, care va reprezenta o valoare pe termen lung pentru intreaga planeta”.

“In plus, in conditiile celebrarii a 60 de ani de Campionat European, impletirea acesteia cu realizarea unei mosteniri in ceea ce priveste mediul inconjurator reprezinta o alegere cat se poate de logica. Vor fi saditi aproximativ 600.000 de copaci, insemnand 50.000 in fiecare dintre cele 12 tari-gazda. Cred ca asta va veni in ajutorul tuturor acestor comunitati, astfel incat ele sa aiba si beneficii de pe urma disputarii EURO 2020 pe teritoriile lor”.

UEFA este semnatara a Initiativei Sportul pentru Actiune Climatica.


Stiri Similare